Окончателно! Поправката "Пеевски-Борисов" за бежанците влиза в сила

След като прие на второ четене промени в Закона за МВР

Окончателно! Поправката "Пеевски-Борисов" за бежанците влиза в сила | StandartNews.com

Източник: БТА

Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на МВР за нуждите на контрола по границата при засилен миграционен натиск. Това съобщи БНР. 

Възможността е записана в приетите на второ четене промени в Закона за администрацията в Народното събрание (НС). Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски и депутати от двете формации.

В мотивите на вносителите е записано, че с увеличаване на щатните бройки ще отпадне необходимостта от командироване на полицейски служители от други структури на МВР и Главна дирекция "Гранична полиция" ще може самостоятелно да охранява границите с подготвени полицейски органи.

В средата на март министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви на заседание на УС на НСОРБ, че промените в този закон отварят възможността за назначаване на още 1264 гранични полицаи, като така държавната граница ще бъде изцяло покрита.

В момента народните представители обсъждат на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Точката беше включена извънредно в дневния им ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай