Депутатите на първи работен ден след ваканцията

Започва новият политически сезон

Депутатите на първи работен ден след ваканцията | StandartNews.com

София. Народните представители се събират за първо заседание на парламента след лятната ваканция. Новата сесия започва с извънредно заседание, на което се очаква парламентарните групи да направят политически декларации за приоритетите си през новия политически сезон. 

В дневния ред на заседанието е предложението парламентарна комисия да следи за работата на енергийния регулатор. Предложението за създаването й отправи МС, след като токът поскъпна с 13%, а не с 10. Според предложението в групата ще има по един представител от всяка парламентарна група.

В дневния ред е попълване на състава и ръководството на постоянната делегация в ПА на ОССЕ и изслушване на доклад за дейността на омбудсмана за 2011 г.

Депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, както и законопроект за българите и българските общности извън Република България.

В програмата е и второ четене на промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и изменение на парламентарния правилник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай