БСП даде съгласие. Кои министри предлага

Единодушно със 138 гласа „за“, нито един „против“

БСП даде съгласие. Кои министри предлага | StandartNews.com

Единодушно със 138 гласа „за“, нито един „против“ и нито един „въздържал се“ Националният съвет на БСП одобри коалиционното споразумение за съставяне на правителство, съобщи "Нова телевизия".

Форумът и одобри кандидатите на БСП за вицепремиер и министри: вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, министър на труда и социалната политика Георги Гьоков, министър на туризма Христо Проданов, министър на земеделието Иван Иванов.

От БСП казаха, че тече подготовка за извънредно заседание на Народното събрание в понеделник.

„Ако успеем утре да подпишем споразумението и мандатът бъде връчен през почивните дни, възможно е до края на деня в понеделник България да има ново правителство”, заяви Атанас Зафиров.

„Лично моето мнение беше, че БСП може да участва без да е в изпълнителната власт”, заяви Петър Мутафчиев преди Националния съвет. „Това ти дава възможност да подкрепяш политики, но и да наложиш 4-5 важни неща за БСП и за българските граждани. Нищо не пречеше да поискаме председателското място и да гарантираме мнозинството в Народното събрание”, заяви Петър Мутафчиев.

„Аз мисля, че това ще е тежко управление и за правителството, и за БСП. Тук става дума за една типично ляво-дясна коалиция, която обикновено убива левите партии. Много сложни въпроси чакат БСП, при всяко положение Корнелия Нинова не трябва да е председател на БСП, може да е вицепремиер”, заяви Антон Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай