Бившият кмет на Асеновград смени Гергов

Избраха го за областен председател на БСП в Пловдив

Бившият кмет на Асеновград смени Гергов | StandartNews.com

Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател на БСП в Пловдив. Той спечели след тайно гласуване, което се проведе в партийната централа в Пловдив с 42 гласа срещу опонента си Атанас Петков, който получи 35 гласа.

Право на глас имаха 79 членове на Областния съвет.  Д-р Емил Караиванов е издигнат за председател от привържениците на Корнелия Нинова, а Атанас Петков  се ползва с авторитет сред поддръжниците на Георги Гергов.

Петков се впусна в битката за областен лидер за втори път. През ноември миналата година той беше избран, но няколко дни по – късно Контролната комисия на партията касира вота. Мотивите - редица нарушения при провеждането на избора, сред които фалшифицирани подписи на делегати и липса на кворум.

Още тогава Петков беше определен като „човекът на Георги Гергов“. Самият Гергов, който беше два мандата председател на областната организация на червените, също гласува днес. Той призова председателя Корнелия Нинова да преценява добре всяка своя крачка, защото идват избори, които ще решат съдбата на партията.

Георги Гергов засега си остава член на БСП и нейният градски лидер. Той също участва в  днешните избори. 

Гласуването за предложението на Изпълнителното бюро на БСП за изключване  на Гергов  от партията продължава, докато всичките 186 членове на Националния съвет не упражнят правото си на вот.  В първия ден  против Гергов  бяха се обявили 120 членове, но защитниците на бизнесмена настояха за спазване на устава, който изисква  всички да изразят своята позиция. Гласуването за членството на Георги Гергов  ще продължи до 12 януари.

Смяната на Гергов като областен лидер дойде ден след екшъна на „Позитано” 20, когато цялата БСП-Пловдив, водена от Георги Търновалийски, се изсипа пред партийната централа, за да брани лидера си. Пловдивските социалисти искаха да зададат въпросите си на Нинова, но тя не бе в сградата

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай