Сандов:ТЕЦ Брикел окончателно спечели дело за 25 млн. лева

Това съобщи министърът на околната среда и водите

Сандов:ТЕЦ Брикел окончателно спечели дело за 25 млн. лева | StandartNews.com

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов написа във Фейсбук, че ТЕЦ Брикел окончателно е спечелил дело за 25 млн. лева срещу държавата

Ето пълвият текст.

"Днес стана ясно, че ТЕЦ Брикел окончателно е спечелил дело за 25 млн. лева срещу държавата (в случая МОСВ).

Казусът е от 2012 г., а по делото МОСВ се е представлявало от външна адвокатска кантора. Решението на съда е от 23.12.2021г., като от същия ден ТЕЦ Брикел е с нов 'собственик' - Roy Kennedy - неизвестен за нас британски гражданин.

В този ден Roy заменя като собственик друг британски гражданин, който вече е твърде стар (82г.) и вероятно има риск имуществото му в Гълъбово да бъде онаследено от хора, които не са покорни.

Благодарение на Bird.bg и търговския регистър на Обединеното кралство имам информация за адреса на Roy и смятам да му изпратя покана за среща, на която да обсъдим Наказателната процедура на Европейската комисия срещу България за замърсяване със серен диоксид в района на Гълъбово.

Надявам се да ми съдейства да открием заедно замърсителя, или поне да е свидетел на нашата щателна проверка, която толкова дълго се бавеше. Междувременно нашият правен отдел и част от новия екип на МОСВ ще потърсим аргументи да поискаме отмяна на влезналото в сила от 23.12.2021 г. решение на съда пред извънредна инстанция на ВАС.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай