Рашков с благодарност към полицаите

Написа им писмо

Рашков с благодарност към полицаите | StandartNews.com

Вътрешният министър Бойко Рашков благодари на полицаите за работата им по охраната на пропеста пред парламента. Той изпрати писмо до директорите на ГД "Национална полиция", ГДЖСОБТ, СДВР, ОДМВР, в което благодари на полицейските служители, участвали в охраната на Народното събрание по време на организирания от партия "Възраждане" протест на 12 януари. Това съобщава на интернет страницата си МВР.

При овладяване на ситуацията пред сградата на Народното събрание пострадаха деветима полицаи, двама души са задържани, съобщиха от вътрешното министерство след края на протеста.

"Вие изпълнихте дълга си в ситуация, изпълнена с агресия, насочена към вас, и защитихте с доблест и всеотдайност сградата на Народното събрание", посочва министър Рашков и благодари от името на ръководството на МВР на полицаите за проявения професионализъм и усилия за опазване на обществения ред.

По думите му гражданите са видели, че българският полицай е отговорен, професионално изграден и безпристрастен служител на законността и защитник на институционалната стабилност на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай