Промяна за влизането в България. Новите условия

Има вариант влизащите да подлежат и на карантина

Промяна за влизането в България. Новите условия | StandartNews.com

Здравните власти променят правилата за влизане в България,за лицата идващи от страни, които попадат в т.нар. „червена зона“ от COVID картата. Те вече освен сертификат за ваксинация или преболедуване, следва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България.

В противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина. Това обявиха от министерството на здравеопазването и уточниха, че за целта ще бъде актуализирана заповедта на предходния министър.

След проведени консултации с ръководствата на експертните съвети по епидемиология, инфекциозни болести и вирусология беше взето решение да продължи активното наблюдение на епидемичната ситуация, в т.ч. с оглед разпространението на варианта Омикрон.

Доц. Кунчев подчерта, че в зависимост от различните показатели е готов да предложи актуализация на противоепидемичните мерки.

Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване контрола по отношение влизащите в страната граждани, посочи главният държавен здравен инспектор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай