Откриха Йода в ръкопис на 900 години

Откриха Йода в ръкопис на 900 години | StandartNews.com

Стюърт Фрийман, британският художник, който създава героя на Йода през 1980 г. за "Империята отвръща на удара", винаги е казвал, че измисля сам външността на Учителя. Копира само очите на Алберт Айнщайн, за да предаде по-мъдър поглед. В Англия обаче се похвалиха, че са открили ръкопис на 900 години, в който е нарисувано същество, приличащо страшно много на Йода.

Кураторът в Британската библиотека Джулиън Харисън забелязва този факт, преглеждайки средновековен ръкопис, известен като "Smithfield Decretals". Той пуска снимка в блога си, на която има удивителна прилика с героя от филмите на Джордж Лукас. Ръкописът е френски и преразказва библейската история за Самсон, но не е ясно чия е фигурата.

Йода се е появява за първи път във втория филм на "Междузвездни войни" като ментор на Люк Скайуокър. Оригиналният глас е на Франк Оз, който озвучава също така Мис Пиги и мечока Фози от "Muppet Show," Йода обаче не присъства в продължението "Star Wars: The Force Awakens", чийто трейлър се появи в петък

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай