"Любэ" забиват в "Арена Армеец"

Николай Расторгуев и компания тази година ще имат два концерта у нас

"Любэ" забиват в "Арена Армеец" | StandartNews.com

В Деня на победата, 9 май, "Любэ" обявиха, че ще изнесат "The best of" концерт в зала "Арена Армеец" на 10 декември от 20 часа. Това ще бъде най-мащабното и грандиозно излизане на култовите музиканти пред родната аудитория, след лайфа им на 18 юни в Ямбол в чест на празника на града.

Най-новият, десети студиен албум на любимата банда на руския президент Владимир Путин, "За тебя, Родина-мать!", излезе през 2015-а и е посветен на 25-годишнината на формацията. Това е последният диск с участието на басиста им Павел Усанов, който почина на 19 април след тежък побой и вече го замести Дмитрий Стрелцов. На пазара е издадена и тройна компилация с най-големите хитове на "Любэ" от 1989 г. насам. Сред тях са "Комбат", "Солдат", "Там за туманами", "Песня о звездах", "Позови меня тихо по имени", които меломаните ще чуят в "Арена Армеец". Бандата е сред най-обичаните в Русия защото хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика.

Идеята за създаването й е на продуцента и композитор Игор Матвиенко, който е автор на всичките им композиции. В края на 80-те той написва музиката за дебютните песни, а като постоянен лидер на групата се присъединява Николай Расторгуев. Той е автор и на името "Любэ", което е свързано с популярното в онези години младежко движение "Либерци". Първите им турнета са през 1989 г. заедно с "Коледни срещи" и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента "Горе вдясно" Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

Билетите за концерта ще могат да се купят от утре в мрежата на Eventim в цялата страна и online, съобщават организаторите от "Moko Solution".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай