Клайдерман свири за Класик ФМ радио

Клайдерман свири за Класик ФМ радио | StandartNews.com

Световноизвестният пианист Ричард Клайдерман ще свири за 20-годишнината на първото и единствено в България радио за класическа музика - Класик ФМ радио. На 15 декември от 19,30 в зала 1 на НДК виртуозът ще поздрави със своите изпълнения уникалната медия, която в продължение на две десетилетия предлага на слушателите програма с шедьоври от последните няколко века. Той излиза с оркестъра, информират от "Кантус Фирмус".

Клайдерман ще представи уникална смес от класика, популярни песни и филмови хитове, аранжирани за пиано и оркестър в характерния за него романтичен стил. Меломаните ще чуят New Blue Rondo по известния хит на Дайв Брубек, You Raise Me Up на дуото Secret Garden, откъси от балетите "Ромео и Жулиета" от Прокофиев и "Спартак" от Хачатурян, от мюзикълите "Клетниците" и West side story, от филмите "Списъкът на Шиндлер" и "Титаник", както и евъргрийни на ABBA и Стиви Уондър. Към тях се добавят и оригиналните мелодии на Пол Дьо Сеневил, чиято пиеса "Балада за Аделин" се е превърнала в класика.
Билетите се продават на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", в НДК, онлайн на TICKETSBG.com. Цените са от 30 до 70 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай