20 000 пяха с "Любэ" в Ямбол

Близо два часа "Любэ" се раздаваха за ямболии

20 000 пяха с "Любэ" в Ямбол  | StandartNews.com

Китарист от бандата свири виртуозно въпреки счупения си крак

Николай Расторгуев излезе на сцената с новия басист, Дима Стрельников, който замени починалия Павел Усанов

Централният площад в Ямбол едва побра близо 20 000 души, дошли да чуят "Любэ" в събота вечерта. Публиката беше се пръснала дори из съседните улици, които бяха напълно непроходими от хора. Два часа преди концерта народът се стичаше към площада, всеки с борбата си за по-добро място.

"Обичаме ви, "Любэ"!", скандираха от публиката. Засилена охрана и полицаи с кучета се грижеха всичко да мине без инциденти. След подобаващо подгряване от две местни групи, "Кросс" и "Мотел", на сцената се качи кметът на Ямбол Георги Славов, който бе поканил любимата група на президента Владимир Путин по случай празника на града. След неговия поздрав микрофонът мина в ръцете на Николай Расторгуев. Фронтменът и вокал на бандата приветства многобройната публика с думите: "Боже, колко сте много!" Расторгуев започна концерта с най-известните си хитове, към които ямболии и гости на града не останаха безразлични и пяха заедно с групата. С песента си "Не валяй дурака Америка" Николай буквално взриви публиката, която продължи да му приглася на "Батько Мохно", "Главное, что есть ты у меня", "Гитара семиструнная".

"Посветихме песен на руските пилоти в Сирия. За тях сега специално ще прозвучи "Орлята", обяви Расторгуев. Той категорично отказа да изпълни популярния хит "Комбат". "Тази песен стана като клеймо на групата. Свързват ни само с нея, а ние имаме стотици други хубави шлагери", поясни Николай. И продължи без антракт хитовия концерт. "Обичам България! Вие сте невероятна публика!", се провикна той от сцената и изпя на бис евъргрийните "Кон" и "Атас". Легендарният вокалист прекрасно контактуваше с публиката, приемаше всички цветя с благодарност и дори се закачаше с по-активните на площада. Това пооправи настроението му, развалено от щателната, но обичайна напоследък проверка на багажа на пътниците на ВИП-а на летището в Бургас.

Единият от китаристите на "Любэ" пък пристигна с напълно обездвижен шиниран крак след инцидент на сцената през месец април. Тогава, по време на саунд-чекинг, той пада от тъмна необезопасена сцена и спуква кост и скъсва няколко връзки на крака. Въпреки това, дори седнал, музикантът свиреше безупречно. Новият басист Дима Стрельников е бил взет временно в групата след фаталния инцидент с дългогодишния баскитарист на групата Павел Усанов, който почина след побой. "Расторгуев го хареса и буквално преди дни го одобри за постоянно. Ние сме по-весели, обичаме да разпускаме, а той засега е по-свит и сериозен, споделиха от бандата пред "Стандарт".

Красива заря сложи финалната точка на шоуто. След края на концерта многобройните фенове на "Любэ" не се разотиваха с надеждата, че ще има още. По покана на кмета Георги Славов в града пристигна и делегация от далечния руски град Ижевск в Урал, побратим с Ямбол, в която имаше и петима депутата от Държавната дума, бизнесмени, предприемачи и ресторантьори. Сред гостите бе и кметът на Първомай Ангел Папазов. Организатор на събитието беше продуцентска къща "Авангард концерт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай