Районният съд на колела 4 месеца

Районният съд на колела 4 месеца | StandartNews.com

София. Районният съд в София ще работи "на колела" още 4 месеца заради липсата на сграда. В момента най-големият съд в страната е пръснат на няколко места. Все още не е започнал ремонтът на сградата на бившето ГУСВ на бул. "Цар Борис III" в столицата, която бе отстъпена за нуждите на Министерството на правосъдието още през 2010 г.

В момента там гледат дела брачните съдии. Там обаче трябва да бъдат настанени останалите колегии от Районния съд. Затова както "Стандарт" писа, брачните магистрати ще трябва да се подслонят в два изоставени магазина на бул. "Цариградско шосе". Преди дни се появи информация, че районният съд ще се премести в сградата на Министерството на външните работи, а дипломатите ще трябва да отидат в т.нар. военно НДК.

От министерството на Николай Младенов категорично заявиха, че са се отказали от идеята. Според председателката на Софийския градски съд Владимира Янева проблемът със сградата ще бъде обсъждан другата седмица.

Тогава премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветан Цветанов и министърът на правосъдието Диана Ковачева ще посетят сградата на "Драган Цанков", за да я инспектират. В момента повечето от служителите на съда са събрани на първия, втория, четвъртия и петия етаж в сградата на "Драган Цанков" 6.

Според запознати само в една от секретарските стаи на петия етаж работят 13 секретарки от т. нар. Заповедно деловодство. Архивът в мазето също е претъпкан. Делата от 2007 година пък се пазят в сеизмичната станция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай