Подпалиха 13 коли във война за стикери

Каратистът Иво гасил с голи ръце лъскавото си БМВ, подозират мутри или наркомани

Подпалиха 13 коли във война за стикери | StandartNews.com

София. Пиромани вилняха в София във вторник през нощта. 13 коли лумнаха за 2 ч в периметър от около 700 м в столичните комплекси "Младост 2" и "Младост 3". Мутри или наркомани са столичните пиромани? Полицията работи и по двете версии.

Масовият палеж започнал от блок 321 в "Младост 3". Там, около 0,30 ч, до оградата на местното училище, пламнали два ситроена и "Рено меган". Бандитите успели да палнат и луксозно БМВ 7-ма серия. Жена обаче викнала на собственика, който живеел на първия етаж. Бившият състезател по карате Иво хвърлил кофа вода и успял да загаси пламъците пред дясната част на предната броня.
На 300 м на запад, пред 319 блок вандалите запалили още 3 автомобила - върховия модел на "Тойота Ландкруизър", "Мерцедес" s-класа, "Форд фокус" и "Рено клио".

Застраховката на мерцедеса изтекла преди 5 дни

заяви собственикът на колата Иво Тянков, който е един от шефовете в СОТ 161. Според негови колеги, дошли на оглед, луксозното возило е запалено отдолу. След това бандитите пресекли бул. "Александър Малинов", обиколили блок 219 в "Младост 2" и тръгнали обратно към булеварда. По пътя си запалили "Фиат пунто", "Шкода октавиа" и джип "Волво". Покрай джипа се запалил и "Опел астра" с газова бутилка, която за щастие не гръмнала.

Илия и майка му Сийка първи видели огъня. Огнените езици били толкова високи, че си помислили, че гори едно от дърветата до блока. "Това е война на застрахователите заради махането на стикерите", заяви пред "Стандарт" Любомир Чолаков, който е собственик на изгорелия джип "Волво". "Всичко на пазара трябва да се знае на кого е, както при авточастите, както при хляба, затова са тези палежи", убеден е той. Любомир е работник във фирма за автомобилни части, а волвото му е на 6 г. Застрахователната му стойност е 28 000 лв. "Застрахован съм в една от големите компании, които бяха едни от първите, поискали да се махнат стикерите от стъклата", твърди той.
Същата версия поддържа и нощният охранител на блок 321 Сергей, откъдето тръгва автомобилната клада. Бившият охранител в столичното 3-то РПУ твърди, че е много възможно това

да е битка за застраховане

а изпълнители да са местни наркомани. Банда от около 20 надрусани тинейджъри пиели бира половин час преди началото на палежите.
Според шефката на 7-мо РПУ Ани Петрова е невъзможно един човек да подпали толкова професионално толкова автомобили. Според нея е имало най-малко 2 групи, като за разлика от обгорелите 6 автомобила в района преди седмица, този път колите са палени много по-професионално. Почеркът обаче бил един и същи.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай