ЧУЙТЕ първото българско парче на Rock Unknown Persons

ЧУЙТЕ първото българско парче на Rock Unknown Persons | StandartNews.com

Българската рок група Rock Unknown Persons извади първи сингъл на български език. Парчето се казва "Сила".

Бандата обикаля страната вече две години и свири на българската клубна и открита сцена, но чак сега настъпва момента да издаде първия си сингъл на родния език. Пътят на групата тръгва от град Бургас още през 2013 година.

"Сила" е песен, която е вдъхновена от прекрасната българска поезия и по-конкретно от стихотворението на Елисавета Багряна "Потомка". Един от стиховете дори е включен в текста на песента, обясняват от групата. "Обичаме българската поезия. Невероятно красиви и силни слова са изписани и изказани и събуждат в нас желание и стимул да творим", казват Георги Пеев, Дамян Запрянов, Матей Христосков, Петър Монев и Петър Желев.

"Сила" е записана в студиото на групата, а после е обработена, смесена и мастерирана с финес от сръчните ръце на Адриан Гугов – един от многообещаващите млади тонрежисьори в България. Групата определя парчето като "Български рок със съвременен поглед и звук и поетични елементи, преплетени в хармония."

Това е първото от поредицата нови парчета, които групата планира да издаде през идните месеци. Обещават в близките 6 месеца, да ни изненадат с още поне четири нови и свежи парчета, част от които ще бъдат и на английски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай