Уникално стрелбище строят край Сандански

Уникално стрелбище строят край Сандански | StandartNews.com

Националите по биатлон ще тренират в комплекса

Модерно стрелбище, което няма аналог у нас, ще отвори врати край Сандански. Комплексът се строи в землището на село Вълково. Оръжейният експерт от курортния град Кирил Тросков реши да инвестира в това начинание заради все по-голямата популярност на спортната стрелба. Собственикът на фирма „Дест и Ки" ООД е категоричен, че новата база ще е най-доброто стрелбище за тренировъчни цели в цяла България. Комплексът е разположен върху 16 декара площ и до 1 година трябва да отвори врати. „От години стопанисвам професионално стрелбище в града. Там всеки, който търси адреналин, може да стреля с пистолет пред погледа на добре обучени специалисти. Новият комплекс за спортна стрелба ще привлича туристи от цялата страна и чужбина. Ние и сега работим с туроператори, които водят нашенци и чужденци в закритото ни стрелбище в Сандански", казва Тросков.

Според него в момента у нас подготовката на ловците е почти формална. Вече я няма казармата, а в същото време все повече момчета и млади мъже искат да се научат да стрелят. Затова купил голям терен над село Вълково, за да изгради най-модерния комплекс за спортна стрелба у нас.

Идеята е да бъде нещо уникално, модерно и функционално. Там ще се дават допълнителни знания и обучения на всички ловци, ще се организират курсове, всеки ще може да се научи да стреля или да си направи удоволствие да гърми по някоя мишена. Спортната стрелба се превръща в хоби за все повече хора и е време да се създаде добре оборудвано и професионално място за стреляне.

Стрелбището ще е с 4 коридора – един за оптически прицел, втори - за интензивна, динамична стрелба с пистолет, трети – за тренировъчни цели, четвърти – за стрелба по панички, което е страст на повечето авджии.

„Поддържаме контакти с националния отбор по биатлон и нашето намерение е биатлонистите през лятото да идват при нас да тренират", разкрива Кирил Тросков.

Проектът предвижда да има административна сграда, голям паркинг, кафене, детски площадки, така че комплексът да се превърне в истински спортно-развлекателен център.

„Мечтата ми е в бъдещия комплекс да идват да спортуват не само българи, но и хора от съседните държави. Вече имаме запитване от клубове в Сърбия, Гърция и Македония", твърди бизнесменът. Всички клиенти ще минават задължителен инструктаж. Инструктори ще следят изкъсо за безопасността и правилното боравене с оръжието. Те са опитни хора с дългогодишна практика, най-често възпитаници на НСА, бивши служители на МВР и Министерството на отбраната. "Спортната стерлба не е скъпо хоби. Напротив - цените са най-разнообразни и всеки би могъл да си позволи да стреля за удоволствие", уверява инвеститорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай