Календерска: Два пъти по-малко бежанци, два пъти повече студенти

Календерска: Два пъти по-малко бежанци, два пъти повече студенти | StandartNews.com

Аз съм единствената алтернатива на Фандъкова за кмет, заяви Мария Календерска

Имам концепция за млада, образована София, съобщи кандидатът на ББЦ за кмет

Два пъти по-малко бежанци, два пъти повече студенти, два пъти по-бърза Бърза помощ. Това са част от акцентите в програмата, с която Мария Календерска влиза в битката за София. Кандидатът за столичен градоначалник гостува в сутрешния блок на Нова телевизия, след като вчера кандидатурата й, подкрепена от партия „България без цензура", бе официално обявена пред медиите.

Календерска отбеляза, че в момента тенденцията в развитието на столицата не е добра - намаляват студентите, младите хора си тръгват, нараства безработицата и се увеличават нелегалните имигранти.

По думите й София трябва да бъде на младите, на успелите, на работещите, а не на бежанците.

„Имам концепция за млада, образована София, така че хората да са разделени не толкова на „наши" и „ваши", а на искащи, успешни, образовани. Мързеливите и необразованите, да си ги кани ДПС да гласуват за тях. Няма да се боря и за един цигански глас", даде да се разбере Календерска.

„На мен ми омръзна да слушам защо нещо не може да стане, след като е очевидно, че трябва да има по-бърза Бърза помощ, повече детски градини и е очеизвадно, че трябва да има по-малко нелегални имигранти", изтъкна кандидатът за градоначалник.

„Не виждам кой друг може да бъде алтернатива на г-жа Фандъкова, защото всички други партии управляват с ГЕРБ. Каквито и общински съветници да влязат в ОбС, те ще са в управленската конфигурация и ще са като кученца до г-жа Фандъкова", посочи Календерска. Тя подчерта, че не отрича това, което в момента се прави за София, но изтъкна, че то се прави на парче. „София трябва да има стратегия поне 5 години напред", категорична е Календерска.

„Не мога да кажа лошо за г-жа Йорданка Фандъкова. Има обаче много, което да бъде надградено. Смятам, че моделът зад нея е крайно сбъркан. Тя стои като икона отпред, труди се, опитва се да направи нещо в този град, но зад нея е този Общински съвет със схемите, които се въртят в него и дори с безхарактерното БСП в него. На г-жа Фандъкова трябва да бъде помогнато и то градивно. Мисля, че това, че ние искаме да направим нов студентски квартал за още 150 хиляди студенти и да изгоним бежанците и ромите, ще направи София по-желана за живеене", коментира сегашната управа на столицата Календерска.

Тя смята, че Фандъкова се е пуснала по един план – да се хареса на всички. За самата Календерска това не е толкова важно. „Бежанците наистина са национален проблем, но г-жа Фандъкова е кмет на една четвърт от България, на близо 2 милиона души, които живеят в София и тя може да постави въпроса на правителството като национален приоритет, може да увеличи общинската полиция", каза кандидатът за кмет.

Ако София, която има 44 общински здравни и лечебни заведения, дотира и плати образованието на тези лекари, които не достигат в Спешната помощ, а защо не – и да увеличи заплатите им, тази Бърза помощ ще може да стане два пъти по-бърза и това ще е един град с иновативна система за грижа за своите граждани, разкри част от идеите си Календерска.

Тя подчерта, че независимо дали се яви на местния вот като независим кандидат или бъде издигната от „България без цензура", ще защитава интересите на ББЦ.

Календерска коментира и подкрепата, която има от лидера на ББЦ Николай Бареков. „Николай Бареков е човекът, който ме накара да повярвам, че наистина нещо може да се промени в тази държава, той успя да разбърка картите. Направи много предложения, които хората не очакваха. Дори Вие в това студио нарекохте идеята му за таблетите див популизъм. Сега, когато я предлагат реформаторите, това вече е градивна идея. Това, което Бареков направи, ще бъде оценено след време. След около година колелото ще се завърти и нещата ще изглеждат по по-различен начин дори за скептиците", каза още Календерска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай