Скандалът "50 нюанса сиво"

Скандалът "50 нюанса сиво" | StandartNews.com

Дакота, дъщерята на Мелани Грифит и Дон Джонсън, е забранила на семейството си да гледа филма

"50 нюанса сиво" е очакваната с огромно нетърпение филмова адаптация на едноименния бестселър на Е. Л. Джеймс, превърнал се в глобален феномен. След публикуването си трилогията е преведена на 51 езика и са продадени повече от 100 милиона екземпляра в електронен и хартиен вариант. Това я прави най-печелившата и бързо продаваща се поредица за всички времена. А филмът постави рекорд с 2,75 милиона от предварително продадени билета в 39 държави - преди пускането му по екраните на 13 февруари във Великобритания, съобщава в. "Дейли експрес".

Критиците смятат, че "50 нюанса сиво" е най-развратната кинотворба сред 100-те еротични ленти на 2014 г. взети заедно. А това прави филма номер 1 в жанра за последното десетилетие. Историята, чиято премиера е на Свети Валентин, съдържа десетки секссцени. Страстните моменти пред камерата продължават 20 минути от общо 100. Трудните и предизвикателни роли се изпълняват от Дакота Джонсън и Джейми Дорнан. Сюжетът се върти около 21-годишната студентка по английска литература Анастейша Стийл и 27-годишния изключително богат и красив Крисчън Грей. Момичето е интелигентно, но срамежливо, неосъзнаващо собствената си женственост. Младежът е силно привлечен от нея. Но Грей има една тайна и тя е, че той е с по-различни сексуални предпочитания и има проблеми с обвързването. Никога не е имал и не възнамерява да има истинска връзка, като причината за това е, че в детството си е бил малтретиран.

Когато бе пуснат трейлърът на лентата, той бе гледан над 45 милиона пъти в YouTube, а Дакота стана момичето от февруарската корица на "Вог".

В САЩ обаче филмът е забранен за лица до 18 години заради "наситено сексуално съдържание, включително и диалог, необичайно поведение и стряскаща голота". Във Великобритания възрастовата граница е същата заради "страстен секс и садомазохизъм". Същевременно организация срещу домашното насилие в Северна Америка тръгна на поход срещу филма. Активистите призовават за бойкот на екранизацията на еротичната новела Е.Л. Джеймс. Кампанията се води основно в социалните медии, използвайки хаш таг "50 долара, не 50 нюанса". Така организацията призовава публиката вместо да похарчи 50 долара за билет за филма и за пуканки, да дари парите на благотворителни организации за осигуряване на подслон на малтретирани жени.

Лентата няма да се появи и в кината в Малайзия, след като в азиатската страна го определиха за "по-скоро порнография, отколкото кино". "Съдържанието е по-скоро садистично с оглед на сцените с жена, завързана на легло и бита с камшик", обясниха от журито, цензурирало лентата. Наскоро Дакота Джонсън сподели, че е горда от филма, но въпреки това няма да остави семейството и приятелите си да го гледат. Мацката не искала майка й Мелани Грифит и баща й Дон Джонсън да се дивят на секскадрите. Преди дни, на премиерата в Ню Йорк, режисьорът на лентата Сам Тейлър-Джонсън обяви, че "50 нюанса по-тъмно" и "50 нюанса освободени" също ще бъдат филмирани.

Джейми Дорнан разби класациите

Юнакът от "50 нюанса сиво" е новият любимец на жените

Джейми Дорнан оглави класацията на 50-те най-сексапилни мъже на годината. Актьорът зае първа позиция след гласуване на около 80 000 читателки на сайта на женското списание "Глемър". 32-годишният ирландец изпълнява главната роля във филма "50 нюанса сиво" по едноименния роман на Е. Л. Джеймс. Лентата ще излезе на екран на 14 февруари - в деня на свети Валентин. Почитателките му очевидно са го оценили по възбуждащите рекламни клипове, качени в ??uTube, смятат от изданието.

На второ място нежните създания са поставили британеца Бенедикт Къмбърбач. Сините му очи и нестандартна физиономия отдавна вълнуват евите по цялото земно кълбо. А след като се очаква и да спечели първия си "Оскар" на 22 февруари за ролята в "Игра на кодове", островитянинът е още по-актуален и интересен. Освен това драконът Смог в "Хобит: Пущинакът на Смог" говори с неговия глас. Бенедикт обаче си е наумил да се ожени за приятелката си Софи Хънтър преди церемонията на Академията, за да може да получи статуетката като задомен мъж.

На трето място читателките са наредили 33-годишния англичанин Том Хидълстън - Адам, от вампирската драма "Последните оцелели влюбени". Той изпреварва с една позиция кръвожадния красавец Робърт Патинсън, който много пъти е бил фаворит в класацията. В топ 5 е намерил място и Хенри Кавил, известен с ролята на Супермен в "Човек от стомана", който миналата година бе на първа позиция в класацията. Като цяло в листата британските актьори заемат 7 места от първите 10. Двама американци са на последните места - Джаред Лето и Фарел Уилямс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай