Нови джипове Чероки гърмят край Кондофрей

Нови джипове Чероки гърмят край Кондофрей | StandartNews.com

Снимат каскади и престрелки за лентата с Джерард Бътлър

Гърмежи и огньове притесниха преминаващи в близост до карго летището край радомирското село Кондофрей. Пред погледите на случайни зяпачи чисто нови джипове "Чероки" били обгърнати в пламъци. Хората се притеснили да не е атентат и така се разбра, че от няколко дни аеропортът, вече известен и с името "София Запад", е снимачна площадка на екшън. При пълна конфиденциалност се снимат сцени за "Код: Лондон" (London Has Fallen), продължение на трилъра "Код: Олимп". На площадката е разположен екип от около стотина човека, но никоя от звездите, които имат роли в продукцията, не са забелязани в района. По пистата имало само лудешко преследване, изстрели и експлозии, а новите джипове експлодирали в катастрофа. За снимките е вдигнат и специален декор и освен във вторник, камерите са се въртели и предните две нощи.

Според запознати новата апокалиптична история се развива в Лондон. Британският премиер е загинал при загадъчни обстоятелства. За погребението му пристигат най-влиятелните държавници в света, моментът е избран от терористи, за да ги ликвидират накуп. Американският държавен глава е Арън Екхарт, който пристигна за снимките у нас преди дни, неговото вице е Морган Фрийман, Анджела Басет е директор на Сикрет Сървис, а Мелиса Лео - министър на отбраната. Светът ще бъде спасен от Джерард Бътлър като агент на служба в Белия дом.

Филмът се снима в студията на "Ню Бояна", където са "изградени" част от централните улици на Лондон, както и фасадата на катедралата "Сейнт Пол". По неофициална информация в петък, събота и неделя екшънът ще се разиграва в центъра на София - на ул. "Стефан Караджа", "Граф Игнатиев", "Ген. Гурко" и пл. "Св. Александър Невски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай