Българин дебютира в професионалния хокей в Северна Америка

Българин дебютира в професионалния хокей в Северна Америка | StandartNews.com

Талантливият български хокеист Мартин Николов дебютира с гол и асистенция за "Стийл Сити Уориърс" от американската професионална лига (FHL).

Благодарение на силния си сезон в "Алмагин Спартанс" (Канадската GMHL - 12 гола и 25 асистенции в 39 мача) и с помощта на мениджъра си Момчил Кръстев, син на легендарния български хърделист Пламен Кръстев, Николов бе поканен на проби при "Войните". В дебютния си мач за "Стийл Сити Уориърс" 21-годишният българинът подаде за 1:1, а след това вкара и за 3:2.

Въпреки усилията на Николов неговия тим загуби вкъщи от "Денвил Дешърс" с 5:7, като 3 минути преди края резултатът бе 5:5.

Мартин, който е първият българин за всички времена, дебютирал в професионалния хокей в Северна Америка, завърши двубоя с "Денвил Дешърс" без наказание. Сега му предстои участие с националния отбор за мъже, на Световното в Южна Африка, Дивизия 2Б. Състезанието ще се проведе между 13 и 19 април. В кариерата си той държи и рекорда за първият българин, състезавал се в 5 от най-силните хокейни държави в света, в които и прави поне по една точка – Чехия, Словакия, Швеция, Канада и САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай