Чужденци празнуват Великден с езда на коне

Чужденци празнуват Великден с езда на коне | StandartNews.com

Наплив на туристи от страната и чужбина ще има в разложкото село Бачево по великденските празници. Повечето от гостите, които идват тук, отдъхват в курорта Банско. Те бият път до селището, за да яздят елитни коне. Всеки ден има мераклии да се качат на четириногите и да препускат с тях из Рила планина.

„Само на 5 км сме от Банско. Все повече туристи искат разходка с кон в гората и са тук редовно. Най-много са клиентите ни от Русия, идват и доста англичани. Комшиите от Македония, Гърция и Румъния също се увеличават", твърдят служители на трите конни бази в Бачево. Някои туристи плащат допълнително, за да облекат дрехи на български хайдутин или пък да се превърнат в каубои.

„Разполагаме и с бутафорни пистолети и пушки. Вземат оръжията и поемат из гората", уверяват те. Има достатъчно коне за мераклиите да яздят. Всеки ползва различни начини за издръжливост по време на ездата. Руснаците предпочитат винцето, а англичаните - чая. Най-важното е, че всички са доволни от преходите си в планината с конете. „Понякога ездата е над 3 часа, включваме и обяд. Гощаваме ги с домашни ястия, правим им и капама", твърди Иван Наков, който е собственик на конна база в населеното място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай