Родопски бял камък чисти всички отрови

Родопски бял камък чисти всички отрови | StandartNews.com

Уникалната му структура действа като сито, лекува и подмладява

Зеолит. Това е природното чудо, към което все повече хора прибягват, търсейки спасение от различни болежки. Зеолитът, известен и като клиноптилолит, бe обявен от Световната научна организация за минерал на XX век заради изключителните му качества, намиращи приложение в куп сфери - от хранително-вкусовата промишленост и индустрията до медицината и космонавтиката.

Представлява порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Погледнат под микроскоп обаче, се вижда, че неговата структура прилича на пчелна пита. Някои изследователи я сравняват с молекулно сито, което улавя всичко вредно за човешкия организъм. Как става магията? Повърхността на зеолита е заредена с отрицателно електричество. Това дава възможност на камъка да привлича и да задържа катиони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Така клиноптилолитът се бори с най-големите замърсители в природата - мед, цинк, олово, въглероден и серен двуокис, които също са катиони. Поставен във водна среда, зеолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната.

Смята се, че помага срещу над 100 вида болести

Най-добрата новина е, че в България от уникалния минерал има огромни находища. Голяма част от тях са около Кърджали - Железни врата, село Бели пласт, Бели баир, Голо бърдо и други.

Според много учени именно белият камък е една от причините за дълголетието и здравето на родопчани. Геоложките проучвания също са категорични - най-голямото находище на клиноптилолит се намира именно в Източните Родопи. Най-старите залежи са в Австралия, но българските са в пъти по-качествени и възлизат на 10 млрд. тона.

Разсекретени архиви разкриха, че след аварията в Чернобил през 1986 г. първата работа на съветските учени е била да обеззаразят периметъра именно със зеолит на прах.

Камъкът на младостта, оставен в бутилка с вода, я зарежда с такава сила, че да улови шлаките от тялото ни и да ги изведе на мига чрез отделителната система. Дори радиоактвните елементи цезий 134, цезий 137 и стронций 90 зеолитът прихваща и извежда от организма.

Посветени медици го прилагат като помощнa терапия при хепатит, тумор, цироза на черния дроб и мононуклеоза.

За три месеца опъва кожата и премахва целулита

не могат да се начудят и немски професори, правили тестове с камъка на младостта.
Изследвания от медицинския екип на проф. Пенка Благоева от Националния онкологичен център в София потвърждават, че зеолитът помага и при рак. 69-годишен мъж от Силистра след 6 месеца употреба на вода, йонизирана с клиноптилолит, разнася навсякъде из България две рентгенови снимки. Втората от тях е без карцинома.

Ако се вземе зеолитов камък и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на течността. След прецеждане течността вече се пие като лечебна.

Може да се ползва и натрошен камък. В чаша с чешмяна вода се поставя една чаена лъжичка от прахта. Не е зле да се пусне и таблетка разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след ядене и вечер преди лягане. Може да се прибави малко мед или натурален сок. За ефекта няма нужда от реклама, всеки ще го почувства веднага.

20 причини да бъде смятан за панацея

1. Силен антиоксидант. През първия месец от използването му се свалят 3-4 кг "мъртво тегло", поради изхвърлянето на шлаките от организма.
2. Улавя и извежда от организма нитрозамините /канцерогенните вещества , които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/
3. Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром/
4. Свързва и елиминира амоняка от клетките.
5. Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване).
6. Снижава риска от развитие на ракови клетки.
7. Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най-вече от лошо или неправилно хранене. Помага на организма да регулира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.
8. Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.
9. Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми: (150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонов сок и сместа се пие минимум три пъти дневно преди ядене, леко затоплена).
10. Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.
11. Намалява симптомите на алергии. Улавя някои от алергените и антигени, които предизвикват алергии, мигрена, астма.
12. Стабилизира функцията на имунната система, осигурявайки й перфектна защита в борбата с различни болест. Действа в широк антивирусен спектър. Премахва токсини, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция и производството на хормони.
13. За лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.
14. Прилагането му като пудра показва отлични резултати при лекуването на кожни проблеми, акне, псориазис и всякакъв тип рани.
15. Подпомага процесите на детоксикация на черния дроб.
16. Подобрява имунитета и устойчивостта на организма към стреса.
17. Стимулира перисталтиката на червата, като по този начин допринася за цялостното здраве.
18. Подпомага отстраняването на свободните радикали от тялото.
19. Действайки като сорбент и препарат за почистване на клетките на организма, помага за установяване и поддържане на здравето на клетъчно ниво.
20. Помага за поддържането здравината на клетъчните мембрани, като по този начин намаляват възможностите за злокачествени туморни образувания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай