"Снежната кралица" влиза в НДК

Снежната кралица е изгряващата кинозвезда Александра Костова

"Снежната кралица" влиза в НДК | StandartNews.com

"Снежната кралица" влиза в Нов театър в НДК. Във вторник вечер феновете на вечната приказка на великия разказвач Ханс Кристиян Андерсен ще гледат версията на Димитър Еленов. "Това е спектакъл за деца и възрастни - нежен апотеоз на приятелството, честността, достойнството и любовта. Мултимедията е наслада за всички сетива на зрителя и съчетавайки магията на театъра и киното, предлага съвременна визия на любимата история", казва известният режисьор, реализирал проекта си с подкрепата на "Америка за България".

"Снежната кралица" и битката между лошотията и добротата вече два века възпитават по целия свят - как да се преборим за онези, които обичаме", уточнява Еленов философията на своята постановка.

Всички са наясно със сюжета - жестоката Снежна кралица отвлича малкия Кай, но приятелката му Герда се зарича, че "ще преобърне света" и ще го освободи. Перипетиите, през които преминава крехкото момиче и срещите с приказните герои са пресъздадени със средствата на движенческия и изобразителен театър. Фентъзи зрелището е близко до представите на децата от дигиталната ера, завладени от 3D анимацията и фантастичните филми. В спектакъла участват 20 малчугани и тийнейъджъри на възраст между 6 до 17 години. Хореограф е Лора Пехливанова.

Студио "Дефисто" събира на сцената младия професионален актьор Стоил Стоянов, абсолвентката от НБУ Християна Стоименова и Александра Костова, която играе главната роля в новия бг филм "Баща ми, майка ми, сестра ми".
Герда е София Михайлова - девойката, която всяка вечер се появява в тв реклама на лекарство против грип.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай