13 души са загинали в дефектни коли на General Motors

GM изтегля от северноамериканския пазар над 588 000 автомобила

13 души са загинали в дефектни коли на General Motors | StandartNews.com

Вашингтон. 13 души са загинали заради отказ на механизмите за отваряне на въздушните възглавници в дефекти коли на американската корпорация, производител на коли, General Motors (GM). Това съобщи ИТАР-ТАСС и Examiner.com, цитирайки информация на компанията.

 

Днес стана ясно, че GM изтегля от северноамериканския пазар над 588 000 автомобила. Производителите посочват като причина- неизправности в запалителната система, които могат да доведат до изключване на електрониката и спиране на двигателя.

 

Дефект, според данни на експертите, може да има в моделите Saturn Ion, пуснати от 2003 до 2007 година, а също Chevrolet HHR, Pontiac Solstice и Saturn Sky от 2006-2007 година.

 

По-рано този месец компанията съобщи за изтегляне в Северна Америка на близо 780 000 компактни автомобила - модел Chevrolet Cobalt и Pontiac G5 от 2005 до края на 2007 година - заради възможно неочаквано изключване на двигателя и опасност от катастрофи.

 

Така изтеглянето вече обхваща общо близо 1,37 милиона коли, се казва в прессъобщението на автомобилостроителя, цитирано от ДПА.

 

General Motors ще уведоми писмено клиентите си, а търговците ще отстранят проблема. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай