19:00 ч.

01.11.16

1 мин.

0

3

0

ВМА със супер скенер за ЧНГ

от Стандарт |

ВМА със супер скенер за ЧНГ

Обучението на лекари във Военна болница е изключително, каза Борисов


Нов скенер за диагностика ще има във Военно-медицинска академия на 1 декември. Това заяви премиерът Бойко Борисов днес, след като откри нова клиника по нефрология с 30 болнични легла.


След освещаването й министър-председателят коментира, че тя е прекрасна, и че през нея ще минават хиляди пациенти. Шефът на ВМА ген. Николай Петров пък обясни, че в новата клиника работят 18 души, а всяка стая е оборудвана с климатик и LED телевизор. На събитието бяха дошли и българи от Босилеград, които похвалиха болницата, а кметът на града целуна ръка на Борисов. Сега остава да се справят със скенера, каза още премиерът и допълни: "Това, което сме обещали го изпълняваме. За купуването на високотехнологичната техника са отпуснати от Министерския съвет 860 000 лв. Оказа се, че нямат скенер какъвто им трябва и на 1 декември ще имат".


Бойко Борисов наблегна и на обучението на военни лекари във ВМА, което е от изключително значение за армията. Той припомни, че за 2 минути в понеделник със началника на генералния щаб са изкарали 250 военни да издирват 34-годишния програмист Мирослав Късовски. Стискам му палци, дано го намерят, а тук ще го оправят, каза Борисов. Заедно с премиера на откриването на новата клиника по нефрология бяха министрите на отбраната Николай Ненчев и на здравеопазването Петър Москов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:53 · 02.11.2016
"Стандарт", по кой календар ЧНГ е на 1-ви декември? Смешно!
Потребител · 09:45 · 02.11.2016
Филипс още не са го произвели тоя скенер, а те очакват да го "имат" на 1 декември, невъзможно е! Най-малкото на АЯР им е необходимо доста повече време, за да издадат необходимото разрешение за работа с апарата, което може да се случи едва след монтажа му. Чак след това той ще боже да бъде пуснат в експлоатация и да бъде обучаван персонала за работа с него и т.н. На 1 декември само можете да мечтаете да имате работещ скенер.
Потребител · 07:48 · 04.11.2016
@Потребител Тъй ли злобо платена?!Че ти си бил голям спец на скенери ва?Амчи то само Пилипс ли правят скенери в света ва? И разрешението май ша трябва да го дадат от Масква твоите началници,а то както се предполага това няма да стане,щото съботажът и опорните точки трябва да вървят в синхрон?!Ей големи гниди се навъдихте,по точно останахте в БГто!Как не измислиха една бомба да я метнат и да ви очистят,та да останат читави и нормални хора,а не злобари,тролове,хейтъри и петоколонници,дето нито на свадба се смеят,нито на погребение ривът!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент