ВМА със супер скенер за ЧНГ

ВМА със супер скенер за ЧНГ | StandartNews.com

Обучението на лекари във Военна болница е изключително, каза Борисов

Нов скенер за диагностика ще има във Военно-медицинска академия на 1 декември. Това заяви премиерът Бойко Борисов днес, след като откри нова клиника по нефрология с 30 болнични легла.

След освещаването й министър-председателят коментира, че тя е прекрасна, и че през нея ще минават хиляди пациенти. Шефът на ВМА ген. Николай Петров пък обясни, че в новата клиника работят 18 души, а всяка стая е оборудвана с климатик и LED телевизор. На събитието бяха дошли и българи от Босилеград, които похвалиха болницата, а кметът на града целуна ръка на Борисов. Сега остава да се справят със скенера, каза още премиерът и допълни: "Това, което сме обещали го изпълняваме. За купуването на високотехнологичната техника са отпуснати от Министерския съвет 860 000 лв. Оказа се, че нямат скенер какъвто им трябва и на 1 декември ще имат".

Бойко Борисов наблегна и на обучението на военни лекари във ВМА, което е от изключително значение за армията. Той припомни, че за 2 минути в понеделник със началника на генералния щаб са изкарали 250 военни да издирват 34-годишния програмист Мирослав Късовски. Стискам му палци, дано го намерят, а тук ще го оправят, каза Борисов. Заедно с премиера на откриването на новата клиника по нефрология бяха министрите на отбраната Николай Ненчев и на здравеопазването Петър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай