09:09 ч.

02.11.17

1 мин.

0

0

0

Д-р Ненков: Бях против оставката на проф. Петров

от редактор |

Д-р Ненков: Бях против оставката на проф. Петров

„Дълбоко съжалявам, че проф. Петров си подаде оставката, но това е факт", заяви заместник-здравният министър д-р Мирослав Ненков. Той се появи в участия по две национални телевизии тази сутрин - БНТ и Нова. И пред двете медии Ненков подчерта, че е бил против оставката на здравния министър проф. Николай Петров, но смята, че той е постъпил достойно. „Не остави място за разговори и за оправдания", добави Ненков.


Той уточни, че стойността на обществената поръчка от 1.7 млн. лева е била очакваната сума, а не реално похарчената. По думите му, аа оборудване и консумативи всъщност са дадени 300 000 лева за три години.


„С оставката на проф. Петров се спря една политика на намаляване на парите, които изтичат в системата на здравеопазването. Надявам се и следващото ръководство да продължи тази политика", заяви д-р Ненков. Той каза още, че оставката ще забави и големия проект за Спешната помощ.


Пред Нова ТВ Ненков отрече с него да са водени разговори да поеме министерския пост, докато пред БНТ каза, че такова предложение е имало, макар и неофициално. Той подчерта, че остава заместник-министър до назначаването и гласуването на нов министър. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент