Белгиец окупира кметски кабинет

Белгиец окупира кметски кабинет | StandartNews.com

Заради безводие

Търсят тарикатите, които дупчат водопровода на Лещен

Липсата на вода в жегата разгневи кроткия иначе белгиец Лео Скулс в гърменското село Лещен и той окупира кабинета на кметския наместник Найле Ходжова. Сагата се разигра в понеделник. Наложило се в късния следобед полицаи от Гърмен да се намесят, за да изведат от сградата чужденеца.

Скулс признал, че извършил окупацията в знак на протест. Той смятал да седи в кметския стол, докато от ВиК не му пуснат водата. Лео живее от години със съпругата си в архитектурния резерват. Нервите му не издържали, след като в понеделник сутринта за пореден път чешмите в дома му пресъхнали и не могъл да се изкъпе. Некъпан се насочил с бързи крачки към кметството.

Нахлул в стаята на кметицата. Тя напразно го молила да напусне кабинета, за да може да върши работата си на спокойствие. Белгиецът бил категоричен, че няма да мръдне, преди да осигурят вода в жилището му. Селският управник се видял принуден в края на работния ден да извика полиция. "Той не пожела да си тръгне и затова се обадих на органите на реда. Те го изведоха, не се стигна до ексцесии и грозни сцени", разказа за странната случка Найле Ходжова.

Лео обаче не се отказал да си търси правата. Отишъл на крака във вторник сутринта при кмета на община Гърмен Минка Капитанова. "Обясних му, че за втори път някой умишлено предизвиква авария на водопровода. Разбиват тръбата или насочват водата само към един квартал. Полицията издирва тези, които увреждат водопровода. В момента е осигурено подаване на вода в цялото село Лещен", увери Капитанова.

Общината ще кандидатства за европейско финансиране за воден цикъл в населеното място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай