08:20 ч.

12.11.17

1 мин.

0

1

0

Национална стачка блокира Румъния

от редактор |

Национална стачка блокира Румъния

Десетки хиляди румънци излизат на протест днес срещу приетите данъчни реформи. Спорните промени предвиждат всички социални осигуровки да бъдат намалени и да се плащат изцяло от служителите от 1 януари 2018 г, информира БНТ. Това ще доведе до 1,1 млрд. евро спад в бюджетните приходи и ще създаде дефицит в икономиката. За да се компенсира прехвърлянето на социалните вноски към служителите, брутните заплати трябва да се увеличат с 20%, но работодателите не са задължени да го направят. 


Правителството на социалдемократите цели намаляване на бюрокрацията и данъчните измами. Минималната работна заплата в северната ни съседка се увеличава до 420 евро. 


Всички социални групи протестират срещу предложените мерки: синдикати, работодатели, експерти, опозицията и дори президентът.


Курсът на румънската леа спрямо еврото падна до най-ниското си равнище за последните 5 години. 


Не се очаква националната стачка да се отрази на трафика към България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:46 · 12.11.2017
Е, точно това целеше БСП да стане и в България с промяната на данъците! Тези, които ще вземат минималните 510 лв. да не плащат данък, а тези с 512, да речем, да плащат 51лв. данък ДДС! .... На Нинова и на Зельо БойчеФ, кокошка им е изпила акъла.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент