Билд: Открито е видео от последните минути на самолета

Билд: Открито е видео от последните минути на самолета | StandartNews.com

Видеозапис от последните секунди преди падането на самолета A320 във френските Алпи, направена в салона с пътниците, е открит на мястото на катастрофата, твърдят от "Билд". Записът е в редакцията на немското издание и също с него разполагат с колегите им от "Пари мач".

От вестниците коментират, че след като изгледали видеото се колебаят дали то е истинско. На него се вижда как пътниците в самолета постепенно осъзнават какво се случва и започват да крещят. Натстъпва хаос и от "Билд" казват, че последното, което се чува е как на различни езици хората казват "О, Боже!".

От страна на френските разследващи са скептични, че телефон или друго устройство може да оцелее при подобен сблъсък. Експерто потвърждават, че това наистина граничи с невъзможното, но при определени обстоятелства картите памет биха могли да останат невредими.

В същото време продължават да излизат факти за психическото състояние на Лубиц през годините. Разследващите се натъкнаха на електронната поща между Лубиц и "Джърмануингс", от която стана ясно, че от компанията са били наясно за неговите проблеми.

Един от директорите на "Луфтханза", който преди дни каза, че Лубиц е бил 100% годен за пилот, сега твърди, че се е изказал "прибързано". Като основна причина за трагедията за момента се спряга страхът на Лубиц да не загуби разрешителното си за пилот.

Самолетът А320 на Germanwings, дъщерна компания на Lufthansa, на път от Барселона за Дюселдорф, 24-ти март се разби в отдалечен район на Алпите в югоизточната част на Франция. В катастрофата загинаха 150 души.

Записът от едната от "черните кутии" показва, че катастрофата е резултат от умишлени действия втория пилот - германеца Андреас Лубиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай