Бразилия се справи с Колумбия и очаква Германия

Бразилия се справи с Колумбия и очаква Германия  | StandartNews.com

Форталеза. Бразилия си осигури място на полуфинала на Световната купа по футбол срещу Германия с победа с 2:1 над Колумбия.

Капитанът Тиаго Силва даде преднина на отбора наЛуиш Фелипе Сколари с ранен гол и Бразилия сякаш щеше комфортно да подападне сред последните четири отбора след брилянтно изпълнение през второто полувреме от пряк свободен удар на Давид Луис.

Новата звезда на Световното първенство Хамес Родригез допринесе за интригуващ финал на мача, след като реализира от дузпа в последните десет минути.

Успехът изпраща домакините в спор с Германия за място на финала, след като бундестимът се наложи с 1:0 срещу Франция.

Притесненията са свързани със състоянието на Неймар. Звездата на домакините беше изнесен на носилка малко преди края на редовното време.

За Сколари това е 14-а победа на световни първенства, с което изпревари Марио Загало и се изкачи на второто място. Рекордът от 17 успеха се държи от Хелмут Шон.

Бразилците натрупаха увереност, благодарение на ранния си гол. Още в седмата минута след изпълнение на ъглов удар топката стигна до далечната греда, където капитанът Силва я засече във вратата.

Колумбийците реагираха веднага и се впуснаха в атаки. В 11-ата минута Хуан Куадрадо стреля, но Жулио Сезар успя да изчисти. Девет по-късно "селесао" имаше възможност да увеличи преднината си. Най-напред Хълк пробва да вкара, но ударът му беше спасен от Давид Оспина. Оскар стреля повторно, но не беше точен.

Куадрадо беше изведен в добра позиция от Хамес Родригес в 22-ата минута, но не отигра добре.

В първите минути след почивката играта беше равностойна, а чистите положения липсваха. В 66-ата след центриране от фаул и разбъркване Марио Йепес отбеляза, но съдията беше вдигнал флага за засада.

Три минути по-късно Бразилия стигна до втори гол. Луис изпълни силно и точно пряк свободен удар, а Оспина не успя да се намеси.

В 78-ата минута Сезар спъна Карлос Бака в наказателното поле и съдията Карлос Веласко Карбайо даде дузпа. Родригес изпълни добре и намали. Секунди по-късно при атака от ляво той центрира, негов съотборник игра с глава, но беше отсъдена засада.

Малко преди края Неймар беше заменен принудително, като беше изнесен на носилка.

Звездата на Колумбия Радамел Фалкао, който пропусна световното, тъй като не успя да се възстанови навреме след операция на лявото коляно, заяви, че се гордее със съотборниците си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай