Дерменджиев: Обединихме България, ще празнуваме подобаващо

Дерменджиев: Обединихме България, ще празнуваме подобаващо | StandartNews.com

София. "Много драматичен момент, видяхте как се разви мачът. Беше едно тотално надиграване, но в крайна сметка зарадвахме тези хора, които дойдоха истински да ни подкрепят, не за другите". Това заяви наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев след като снощи разградчани се класираха за Шампионската лига.

"Изобщо не е ставало за въпрос Моци да пази, но когато сме имали тренировки, той е пазел. Ще го отпразнуваме подобаващо, обединихме България. Ще има отбори, които да дойдат тук и този стадион ще е пълен", каза треньорът по повод румънеца Моци, който се справи блестящо на мястото на Владо Стоянов.

"Доволен съм много, че се получиха нещата, макар и много трудно. Доволен съм и заради момчетата, защото се раздадоха. Те бяха готови за това и го заслужиха", коментира той.

"Попитах Моци дали ще може да пази, той каза, че няма проблеми. Ние сме имали моменти, когато на шега е оставал на вратата и са му били дузпи. Колкото до подреждането за дузпите, трябва да ги питате сами тях какво им е било състоянието", каза още Дерменджиев за избора на нов вратар, след като титулярния получи втори червен картон и напусна играта.

"Аз целях с първата дузпа да тръгнем добре и затова Моци я би. Вярно е, че втората я пропуснахме, но важен е резултатът. В течение на мача взех решението да пусна Вандерсон, а не Анисе и реших, че той ще помогне. При един свършен факт може много да се говори, но аз ви казвам чистосърдечно, че на база противника предпочетох него", продължи развълнуван Дерменджиев.

Наставникът на Лудогорец призна, че неговите момчета доминираха на терена, но и изпуснаха сериозни положения за гол. "Те имаха само епизодични атаки, докато ние не само 60 минути, а повече ги превъзхождахме", добави той.

"Ние никога няма да се предадем и срещу който и да се паднем, ще играем докрай. Който и да ни се падне, ще напълни стадиона и ще ни подкрепят всички българи, както беше днес", каза още Дерменджиев.

Треньорът бе категоричен, че Лудогорец отново ще е шампион на България.

"В момента съм под влияние на емоция и да се преценява за картотеките. Зависи колко ще е наказанието на Владо Стоянов, как ще се развият нещата и след това ще преценим дали да картотекираме още вратари", сподели още Дерменджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай