Кулинарна изложба и музика за празника община Струмяни

Кулинарна изложба и музика за празника община Струмяни | StandartNews.com

Жителите на община Струмяни честват днес своя празник. От няколко години тук не се спазва точната дата – 7 април, а тържеството се провежда в почивен ден – събота или неделя. По обяд в читалището на общинския център ще бъде подредена кулинарна изложба. Баби, дъщери и внучки ще покажат своите умения в кухнята. Те ще приготвят традиционни гозби, които ще опитат гостите на общината. Официалната церемония по издигането на националното знаме ще е в 18,30 часа на площад „Седми април" пред сградата на кметството. След това е ред на концерта на децата от Обединено детско заведение „Патиланци" и СОУ „Свети Паисий Хилендарски", на самодейни състави от различните населени места и на гостите - народни певци Ирина Паскалева, Иван Дяков и Ивана Дякова.

Детски колопоход се проведе във вторник под надслов „Здравето и спортът за децата на Струмяни". Здрави битки имаше от сряда до петък на игрищата за футбол, баскетбол и хандбал. Отборите се бориха за спечелването на Купите на община Струмяни. Най-добрите бяха наградени от общинския кмет Емил Илиев. Купа и грамота получи и отборът на учителите от СОУ „Св. Паисий Хилендарски" - с.Микрево, които победиха тима на общинска администрация в приятелски мач по волейбол за ветерани.

Празничният концерт „Ромски ритми" в читалището на с. Микрево вдигна настроението на местните хора в петък и ги подготви за кулминацията на тържествата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай