Откриха Мирослава заровена гола, удушили я за 500 хиляди

Гардове на зет й я отвлекли за наследство, единият преметна полицаите и се самоуби

Откриха Мирослава заровена гола, удушили я за 500 хиляди | StandartNews.com

Перник. Два трупа окървавиха наследство от половин милион лева от Италия. Гардове отвлекли и убили 17-годишната Мирослава Николова от Перник заради имането, което зет й получил след смъртта на баща си.

Тялото на гимназистката беше открито тази сутрин, заровено голо в местността Планиница над село Лесковец, два месеца след изчезването й. Часове по-късно в главата се гръмна единият от убийците - Стойчо Петров - Чочо. Вторият похитител е в ареста.

Зверството е планирано още от май миналата година. Пъкленият план се родил в ума на Чочо, който вече има опит с полицията. Той е и бивш гард на скандалния пернишки бизнесмен Феодор Феодоров - Федята. Самият Петров е близък на гаджето на сестрата на убитото момиче - Елеонора. Въпросният Борислав Чолев е син на една от известните архитектки в града. Преди година той получил голямо наследство от баща си, който живеел в Италия. То се оценявало на около 500 000 лв. Самият Борислав пък споделил пред Чочо за огромното наследство, което получил още в началото на 2010 г.

Родителят му развил на Ботуша солиден бизнес с метали и скрап, замогнал се, а наскоро починал, оставяйки всичко на сина си. След новината за богатия мъртъв татко, Стойчо му станал бодигард. Заедно с него в охраната на наследника се включил и трети човек от приятелския им кръг. По непотвърдена информация именно Краси е вторият задържан за убийството на Мирослава. Вместо да го пази обаче, Чочо решил да измъкне парите. Първоначално той и аверът му планирали да отвлекат Елеонора, но бързо сменили плана, защото сестра й Мирослава имала стриктен режим и се движела по график, затова станала и лесна мишена.

Във фаталната вечер двамата похитители причакали Мирослава и я натоварили насила в кола. Малко след това самият Стойчо принудил момичето да се обади на сестра си. Идеята била при сълзите на Елеонора гаджето й Борислав да се размекне и да даде парите. Исканата сума била 200 000 евро.  Без да дочакат отговор обаче, Чочо и Краси я качили на колата, закарали я в планината и я удушили. Искали да лъжат, че още е жива и така да се докопат до парите от наследството на Борислав, но не успели. Пред криминалистите похитителите обяснили, че убили Мира, защото нямало къде да я държат.
 
Повече от два месеца криминалистите се опитваха да разплетат случая. Над 60 души бяха разпитани. Сред тях беше и задържаният Чочо. При първоначалния разпит той не бе подлаган на детектор на лъжата, тъй като за апарата чакали още 10 заявки, а и нямало ясни улики. Едва след като със Стойчо започнали работа профайлъри, той се огънал. Психолозите на МВР на няколко пъти правели беседи с него, докато в сряда вечерта той си признал всичко. "Разказът му беше като по часовник с ужасяващи подробности", коментира шефът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров.
 
Сам Чочо се опитал да покаже мястото с трупа още същия ден, но се объркал. До 5 ч. сутринта баретите претърсвали чукарите около Лесковец. Наложило се да извикат екип на планинската спасителна служба с куче следотърсач. Едва към 11 часа на обяд кучето надушило тялото на Мира. С това обаче вместо развръзка драмата тръгна към финал с още един труп. След показанията полицията върна Чочо в дома му за втори оглед. Там обаче той успя да измами полицаите и да си тегли куршума. Това затрудни работата на полицаите, които все още крият името на втория задържан, защото се търсят евентуално и други помагачи в зверското и безумно престъпление.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай