Първата електронна книжарница M-Tel eBook стана на една година

М-Тел работи за дигитализацията на учебниците

Първата електронна книжарница M-Tel eBook стана на една година  | StandartNews.com

София. Електронната книжарница M-Tel eBook навърши една година и отбеляза 13 000 тегления  на заглавията в нея за този период. На практика това означава, че всяка книга от уеб книжарницата е била свалена по три пъти в месеца.

Книжарницата има над 3600 уникални потребители, а съдържанието й е увеличено двойно, с амбиция да расте с още по-бързи темпове. Сред книгите вече има класика в оригинал, периодични издания, учебни помагала и много хитови заглавия, благодарение на партньорството с издателство “ БГ книга“. Всеки месец промо книги се предлагат на специална цена с над 50% допълнителна отстъпка.

Първият  рожден ден на електронната книжарница беше отбелязан с нестандартно „Четене на тъмно”. Ваня Щерева направи четене на фрагменти от последната си книга „30 неизвинени”, която от днес се предлага в книжарницата. Това стана не от книжното тяло на изданието, а посредством таблет, директно от M-Tel eBook.

М-Тел eBook предоставя напълно безплатно всички книги, които са включени в задължителната програма за изучаване в училищата.

Освен задължителната учебна литература, Мобилтел работи активно и за дигитализацията на всички учебници и учебни помагала.

„Скоро това ще стане факт, благодарение на М-Тел. Цялото учебно съдържание ще може да се събере в едно единствено устройство, което не тежи в ученическата раница – електронен четец, нетбук, лаптоп“ това заяви Красен Хинков, директор „Продукти и услуги“ в телекома.

Той изтъкна и други предимства на електронните учебници - освен че не тежат в ученическата раница, електронните учебници и помагала имат още редица ползи за учениците и техните родители: от тях може да се учи навсякъде, спестява се време от обикаляне по книжарници, тъй като електронните учебници могат да бъдат изтеглени по всяко време и техните тиражи не се изчерпват; спестяват се средства, тъй като платените дигитални издания са с близо 40 процента по-евтини от хартиените копия. Според анализите дигиталното съдържание води и до увеличаване на четенето с до 40 процента.

На своя сайт М-Тел предлага безплатен софтуер, който ще превърне всеки нетбук, таблет или смартфон в електронна библиотека.


Корпоративни комуникации
Мобилтел ЕАД
088 220 12 21
http://www.mtel.bg
http://www.facebook.com/MobiltelBG



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай