19 български фирми пробиват в Бразилия

19 български фирми пробиват в Бразилия | StandartNews.com

19 български фирми се опитват да пробият на пазара в Латинска Америка. Бизнес делегация от 19 родни компании придружава президента Росен Плевнелиев и министъра на икономиката Божидар Лукарски по време на официалната им визита в Бразилия и Аржентина. През първия ден от посещението предприемачите посетиха бразилската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите и Търговско-промишлената палата на Бразилия. В рамките на официалното посещение президентът Росен Плевнелиев се срещна с президента на Бразилия Дилма Русеф. Министърът на икономиката Божидар Лукарски имаше срещи с изпълнителния секретар в Министерството на развитието, индустрията и външната търговия на Бразилия Фернандо Магаляеш Фурлан, както и с президента на Националната камара на индустрията Робсон Брага де Андраде.

За днес е насрочен бизнес форум в Националната камара на индустрията в Бразилия, а на 3 февруари във Федерацията на индустрията в Сао Пауло. Министър Лукарски ще се срещне с губернатора на Сао Пауло Жералдо Алким. Българските компании в бизнес делегацията са от секторите информационни и компютърни технологии, електроника, фармация, селско стопанство, машини и съоръжения, хранителна промишленост, технологии за природен газ, индустриална автоматизация, повдигащи и хидравлични системи, добивна промишленост.

На 4 февруари е организиран делови форум в аржентинската столица Буенос Айрес. Предвидени са многобройни двустранни бизнес разговори, посещения в местни организации и институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай