08:13 ч.

02.11.17

1 мин.

0

0

0

Започва разглеждането на бюджета за догодина

от редактор |

Започва разглеждането на бюджета за догодина

Започва разглеждането на Бюджет 2018 на първо четене в парламента. Четири парламентарни комисии ще обсъждат закона за бюджета на държавата, на Здравната каса и на общественото осигуряване.


Разходите на държавата догодина се предвижда да надхвърлят 39 милиарда лева - с почти 4,5 милиарда повече от настоящата година.


Минималната заплата ще се увеличи на 510 лева от първи януари. Пенсиите ще се индексират с под 4%, но в средата на годината.


Сред приоритетите на управляващите е социалният сектор. Повече пари се залагат и за образование, здраве и за социалната сфера.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент