Булгаргаз иска поскъпване на природния газ с близо 14%
Експерти смятат, че трябва да има държавна гаранция за АЕЦ Белене


18:10 ч.

05.09.18

1 мин.

0

0

0

КЕВР чака преговори с „Газпром“ за цената на природния газ

от редактори |

КЕВР чака преговори с „Газпром“ за цената на природния газ

Снимка: БГНЕС архив


До края на септември "Булгаргаз" и "Газпром" трябва да проведат среща, на която да обсъдят по-добри цени на доставния природен газ, информира БГНЕС.


България е изпратила писмо, в което уведомява руснаците, че в официалния вестник на Европейската комисия е публикувано решение, с което „Газпром" се задължава да намали цените в 8 страни от Централна и Източна Европа.


„След като в официалния вестник беше публикувано решението по антимонополното дело срещу „Газпром", изтекоха десетте седмици, тоест срокът, в който „Газпром" трябваше да покани страните, засегнати от решението", обясни председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Той беше категоричен, че ще има поскъпване на газа от новия отоплителен сезон.


Припомняме, че до корекцията на цените се стигна, след като руската корпорация постигна споразумение с Брюксел по т.нар. „антимонополно дело". След края на разговорите, „Газпром" избегна плащане на огромни глоби и се задължи да продава газ на конкурентни цени на страните от Централна и Източна Европа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент