Цветанов: Социолозите ни мотивират за победа

Цветанов: Социолозите ни мотивират за победа | StandartNews.com

София. Данните на социолозите, които показват, че ГЕРБ ще загуби изборите, са допълнителна мотивация за структурите на ГЕРБ. Това заяви вицепремиерът Цветан Цветанов в предаването "Всяка неделя" по Нова тв. Той постави под съмнение прогнозите на някои агенции, които навремето са били категорични, че Бойко Борисов ще изгуби и кметския вот в София.

През последните месеци обиколих над 100 общини. Настроението е оптимистично от гледна точка на изборните резултати, пак ще бъдем първа политическа сила, убеден е Цветанов.

Ние сме доста по-различни от всички управляващи досега. Кога правителството се е вслушвало в гражданското общество, кога е имало диалог? Премиерът винаги се вслушва в протестите, коментира вътрешният министър. 

На въпрос дали властта не се движи след протестите Цветанов бе категоричен, че няма закъснение в реакцията на правителството. Просто ресорите и структурите, които трябва да се контролират, били много. 

Недоволството на хората е основателно. ЕРП-та трябва да преосмислят политиката си, ДКЕВР трябва да направи цялостен преглед на това, което е ставало през годините. Днешното ценообразуване е следствие на всичко, което се е случвало досега, каза Цветанов.

Относно отношенията си с премиера той каза, че не се притеснява от определението, че е "второто Аз на Бойко". Винаги съм бил за екипността. На първо място във връзката ни е уважението. Доверието помежду ни се е градило с години. При всички положения той ме е тествал, призна Цветанов. Партията има нужда от лидер. Всички останали трябва да работим добре, за да може печелившите топки да минават през капитана на отбора, допълни той.

Цветанов разкри, че вече почти няма личен живот. Най-много ме е яд, че пропускам златните мигове със семейството, каза министърът. Разказа, че баща му, който починал преди 14 години, е бил най-добрият му приятел. Казвал му, че идва по-добро време. За голямо съжаление сега не виждам нещо да се е променило съществено, отчете Цветанов.

Вицепремиерът разкри още, че не чете вестници, които не харесва. Любимата му книга е "Спартак", а любимата дума - "обичам". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай