Костов: Нямам нужда от народната любов

Костов: Нямам нужда от народната любов | StandartNews.com

"Направил съм всичко според силите си, не ме интересува, че някой ще го оплюе. Нямам нужда от народна любов", заяви Иван Костов по бТВ. Той коментира готвените конституционни промени за ревизиране на приватизацията. "Нищо не искам от хората, не ме вълнува това. Аз съм правил това, което е трябвало", защити се Костов.

"Резултатът от приватизацията е 4,8 милиарда лева. Това са официални данни на българската статистика, а не измислени. Да се твърди, че тези милиарди са откраднати е ненормално. България е най-бедната държава в Европа, защото е обявявала два пъти фалити", посочи бившият премиер.

"През 1997 година дойдоха инвеститори. Те не могат да бъдат наречени крадци, защото върнаха живота на умрели предприятия. Стотици инвеститори от чужбина дойдоха да приватизират. Резултатът е положителен. Аз съм горд. Ако твърдим, че е престъпна приватизацията, къде са осъдените. Как тогава в продължение на тези години прокуратурата е повдигнала десетина или да речем 20 обвинения и не ги е доказала", допълни Иван Костов. Той призова да се направи приключителен баланс на Агенцията по приватизация.

"Приравняването на приватизацията с престъпление срещу човечеството, нека си остане на съвестта на тези, които го предлагат. Приватизация се направи в цяла Европа. Нямам от какво да се страхувам, ако се приемат промените в конституцията за приватизацията", добави Костов.

"Приватизацията е единственият начин да се създаде пазарна икономика в България. Тези, които сега се радват на европейските средства, излиза, че са влезли в съдружество с престъпници, ако се слушат сегашните митове. Сега се сеят ветрове, защото се атакува сърцевината на страната. Трябва да се внимава, в очите на европейците звучи много асурдно. Не ми се говори повече", каза още Иван Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай