Гласуване на оставки и избор на нови министри днес в парламента

Гласуване на оставки и избор на нови министри днес в парламента | StandartNews.com

Народните представители ще гласуват днес оставките на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев. Тримата депозираха заявленията си за напускане си по настояване на премиера Бойко Борисов заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Оставките предизвикаха напрежение в управляващата коалиция. От НФСБ обявиха, че ГЕРБ са нарушили коалиционното споразумение, като не са обсъдили с „Обединени патриоти" кадровите промени в кабинета.

След Коалиционен съвет на 10 септември премиерът Бойко Борисов обяви предложенията си за кандидати, които да заемат местата на тримата министри. Гл. секретар на МВР Младен Маринов бе предложен да оглави вътрешното министерство. Александър Манолев, който до момента беше зам.-министър на икономиката, е кандидатурата за министър на транспорта. Депутатът и областен координатор на ГЕРБ във Враца инж. Петя Аврамова е кандидатът за министър на регионалното развитие и благоустройство.

ПГ на ГЕРБ ще подкрепи министерските оставки и съответно предложените от премиера кандидати. „Обединени патриоти" остават разделени - Атака и ВМРО ще подкрепят и оставките, и кандидатите, а НФСБ - ще гласува „против" оставките и „за" новите лица. Очаква се ПГ на ДПС и БСП да гласуват „против" трите министерски оставки и против новите министри, а „Воля" да подкрепят оставките и кандидатите за министри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай