БСП ще иска оставката на Меглена Кунева

БСП ще иска оставката на Меглена Кунева | StandartNews.com

БСП ще иска оставката на Меглена Кунева, когато парламентът поднови работата си през септември, научи "Стандарт". "Госпожа Кунева не се справя. Не разбира от образование и наука, МОН трябва да бъде поставен на стрес тест както банките", обяви депутатът Светла Бъчварова.

От левицата обявиха, че се задава страшен проблем с неграмотността на учениците, една пета от децата не посещават учебни заведения, в същото време МОН не може да се справи. "От всички стандарти само 4 са обявени, няма учебници за 5 клас, децата ще учат по нова програма със стари", каза бившият образователен министър Анелия Клисарова. Тя настоява да има един базов учебник, който да гарантира минимум знания и множество помагала за по-напредналите.

БСП ще настоява и за повече защитени училища, тъй като народопсихологията ни е такава, че трудно пращаме децата си да учат дори в съседния град, както и за усъвършенстване на делегираните бюджети. "В България се формира армия от неграмотни, образованието стигна дъното, 300 хиляди са неграмотни, а между 40 и 50 % от учениците имат функционална неграмотност, т.е. четат, но не разбират прочетеното", каза Анелия Клисарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай