15:10 ч.

18.08.16

1 мин.

1270

6

0

БСП ще иска оставката на Меглена Кунева

от Мария Филева |

БСП ще иска оставката на Меглена Кунева

БСП ще иска оставката на Меглена Кунева, когато парламентът поднови работата си през септември, научи "Стандарт". "Госпожа Кунева не се справя. Не разбира от образование и наука, МОН трябва да бъде поставен на стрес тест както банките", обяви депутатът Светла Бъчварова.


От левицата обявиха, че се задава страшен проблем с неграмотността на учениците, една пета от децата не посещават учебни заведения, в същото време МОН не може да се справи. "От всички стандарти само 4 са обявени, няма учебници за 5 клас, децата ще учат по нова програма със стари", каза бившият образователен министър Анелия Клисарова. Тя настоява да има един базов учебник, който да гарантира минимум знания и множество помагала за по-напредналите.


БСП ще настоява и за повече защитени училища, тъй като народопсихологията ни е такава, че трудно пращаме децата си да учат дори в съседния град, както и за усъвършенстване на делегираните бюджети. "В България се формира армия от неграмотни, образованието стигна дъното, 300 хиляди са неграмотни, а между 40 и 50 % от учениците имат функционална неграмотност, т.е. четат, но не разбират прочетеното", каза Анелия Клисарова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:33 · 19.08.2016
Кунева е боклук
Потребител · 08:37 · 19.08.2016
няма време. госпожа кунева излъга за увеличението на заплатите, сега за поръчката-колко още време и е необходимо-просто е дзеро в образованието-не става /май само за защита на потребителите е/
Запознат · 00:13 · 19.08.2016
Оставете г-жа Кунева да поработи поне година и да се видят резултатите! Нормално и логично е да се искат оставки от хора, които не работят. В момента никой от БСП не работи нищо, най- логично е да се самопредложат за напускане на парламента!
Потребител · 21:44 · 18.08.2016
Комунистите са неграмотни изроди
ЗОП · 21:10 · 18.08.2016
Не си задавайти безсмислени въпроси.. Прочетете Закона за обществените поръчки. Чл 5. те се одобряват от министрите, а не от Главните секретари. Това, че е бил даден технически ход с публикуването на страницата на МОН, е вторичено, то е последтвие на вече одобрената от принципала, в случая министъра обществена поръчка
Потребител · 19:21 · 18.08.2016
Кунева вече за нищо не става, даже за лапане на Габонски курове.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент