"България без цензура", ВМРО и ЗНС вече официално са коалиция

 "България без цензура", ВМРО и ЗНС вече официално са коалиция | StandartNews.com

Пловдив. "България без цензура", ВМРО и ЗНС подписаха споразумение за центристка патриотична коалиция. Документът бе парафиран от тримата лидери Николай Бареков, Красимир Каракачанов и Румен Йончев в Историческия музей в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

 

Споразумението е за няколко поредни избора. При успех на евровота, коалицията ще иска предсрочни парламентарни избори. Трите партии ще отидат на евроизборите с програма за управление на България. Като най-приемлив срок за предсрочен парламентарен вот партньорите посочиха месец октомври, но обявиха готовността си да започна кампания за смяна на властта и веднага след вота през май, посочват още от "България без цензура".

 

"Този тържествен миг дойде след сериозна работа по изработване на принципите за центристка, мощна и патриотична коалиция. Тя поставя начало на цикъл на избори, които вероятно ще бъдат с исторически край. Няма такова споразумение в историята на българската политика. За първи път гражданско движение, прераснало в партия, заедно с две от най-старите формации у нас искат цялата власт и отговорност за управлението на България". Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков на обявяването на коалицията.

 

Бареков бе категоричен, че народът се нуждае от промяна, която ще дойде от нови политически субекти и управление в полза на народа.

 

"Излизаме на евровота с програма за управление на България", каза от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. И уточни, че амбицията на трите партии от коалицията е да изправят страната отново на крака.

 

"Тази коалиция е плод на дълги разговори не само на базата на принципите на обединението, но и на база идейни ценности. Всеки от нас е поставил онези важни теми, които интересуват българското общество. 24 години политиците ни се упражнявайки на гърба на народа, извличайки само лични дивиденти. Ние ще кажем стоп на това", каза още Каракачанов.

 

"Тук, в този музей най-силно звучат думите "Съединението прави силата". Ние правим съединение и то е съединение на модерното и старото, на едни предишни поколения с политици на бъдещето. Съединение на силите, на онези, които изнесоха важни моменти от историята с онези, на които им предстои да правят история", обясни след обявяване на споразумението председателят на ЗНС Румен Йончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай