08:31 ч.

07.11.17

1 мин.

0

2

0

Експерти: Няма антибиотици в месото

от редактор |

Експерти: Няма антибиотици в месото

Няма антибиотици в месото на пазара у нас, категоричен бе националният здравен експерт д-р Ангел Кунчев в гостуване по Нова ТВ. Поводът е докладът на Европейската агенция по лекарствата, в който се твърди, че българското месо е едно от най-замърсените с антибиотици в ЕС. Според доклада страната ни се нарежда на 8-мо място по употреба на медикаменти. А най-чисто е месото в Исландия и Норвегия.


"Това, че са внесени и пуснати в продажба определено количество антибиотици, не значи, че те са в месото. Отговорно твърдя, че в крайния продукт – месото, антибиотици няма", заяви д-р Кунчев.


По думите му, всяка година се взимат 500 проби. От тях най-много 1 проба да покаже антибиотици.


В официална позиция на Българската агенция за безопасност на храните също се изтъква, че за годината няма открита нито една проба, замърсена с антибактериалните медикаменти. 


Според д-р Диляна Попова, експерт в Асоциацията на месопреработвателните, на животните не се дават превантивно антибиотици, защото това е много скъпо. Когато животните са болни и се налага да се използват антибиотици, има карantinen срок, през който животните се изчистват от тях, обясни експертът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:04 · 08.11.2017
Няма такова животно, казал шопът като видял жираф!
Потребител · 20:01 · 07.11.2017
администрация има но добри кадри няма това е навсякъде туризма индустрия до колкото я има търговия и
то друго май няма
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент