Русия ни пита имаме ли доказателства за отравянето на Скрипал

Русия ни пита имаме ли доказателства за отравянето на Скрипал | StandartNews.com

Не Русия, а българските власти трябва да коментират прибирането на посланик Бойко Коцев за консултации и на какво основание го правят. Това коментира говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на въпрос на кореспондента на БНР. Може би България има данни или някакви доказателства по случая "Скрипал", ако е така, дайте ги, каза още Захарова.

Пресаташето изрази категоричната позиция на страната, че няма нищо общо с отравянето на британския шпионин Сергей Скрипал, а Лондон както и преди не предоставя каквата и да е официална информация за инцидента, предава РИА Новости.

„Лондон и досега не представи никакви доказателство и не публикува никаква конкретна картина на случилото се. Ако имате някакви сведения, предоставете", призова Мария Захарова. „Още веднъж искам да подчертая: русия няма никакво отношение към този инцидент, а също така няма никаква информация от Лондон", допълни тя.

Работещият за британските специални служби бивш полковник от руското ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря бяха отровени на 4 март в британския град Солсбъри. Лондон твърди, че за отравянето на Скрипал с веществото А234 роля има Русия, докато Москва отрича това категорично.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай