16:30 ч.

17.05.18

1 мин.

0

1

0

Туск: Срещата в София беше успешна и плодотворна

от редактор |

Туск: Срещата в София беше успешна и плодотворна

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск подчерта, че Срещата на върха в София е била успешна и плодотворна.


Благодаря за българското гостоприемство. Интеграцията на Западните Балкани е върховен приоритет на ЕС. Препотвърдихме общия си ангажимент за европейската перспектива на региона, каза Туск. ЕС ще остане най-надеждният партньор на Западните Балкани. Обсъждахме как да подобрим връзките със Западните Балкани и в региона говорим за икономически връзки, цифрови, свързаност. Подписахме Програма на приоритетите от София. Съгласихме се да удвоим средствата за Еразъм+, съгласихме се за намаляването на таксите за роуминг и по-добри условия за частните инвестиции. Програмата за свързаност не е нито алтернатива, нито заместваща програма на разширението, това е начин, да се използва времето от днес до утре по по-ефективен начин, така че гражданите и бизнесът да не трябва да чакат всички ползи от интеграцията с ЕС, добави Туск.


Няма друга алтернатива за Западните Балкани освен ЕС. Западните Балкани са интегрална част от Европа и тяхното място е в нашата общност, добави Туск.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:01 · 18.05.2018
Дали е точно така или не, мненията се разделят. Дали председателството е било успешно или не засяга само властимащите. Интереса ми е насочен към онези 70+2000 работещи срещу значителна сума за заплата, сега къде ще намерят "хранилка". Лиляна ..., къде ще я поставят на "хранилка"? Въпросът ми е от преди 7-8 месеца! "Били живи, бидели"
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент