08:30 ч.

09.08.18

1 мин.

0

0

0

Най-пострадалото българче в Болоня засега не може да ходи

от редактор |

Най-пострадалото българче в Болоня засега не може да ходи

о 10 дни лекарите ще решат дали да оперират българския ученик, който пострада след взрива на цистерна в Болоня.


17-годишният Кристиян е настанен в най-добрата клиника по изгаряния в Италия с обгорели стъпала, ръце и тил. По предварителна прогноза на лекарите момчето ще прекара на легло повече от месец.


"Не може да ходи, тъй като са му обгорели ходилата. Но важното е, че са живи", обяви пред "Нова телевизия" бащата на момчето Георги Вълчанов.


Той обясни, че е разбрал за инцидента от съученик на Кристиян.


"Свързах се с директорката, която също е с тях. Изплашили се отначало, като виждат пушек и казали: "Давай да бягаме!". И тръгват да бягат, но през това време има и взрив. За съжаление ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала отзад. Щеше да бъде по-сериозно, ако беше ги хванала отпред", коментира Вълчанов.


"Първо е бил в една болница, после са го преместили с хеликоптер в друга – в Чезена. Засега казва, че е добре – психически. Като разговарям с него, виждам, че се стабилизира", споделя още бащата, който днес трябва да пристигне в Чезена, за да подкрепи сина си.


Стабилно е състоянието и на другите двама негови съученици, приети в болници в Болоня.


В понеделник след взрив на цистерна на магистралата пострадаха 70 души, сред тях и 8 ученици от Силистра, които са били в Италия за стаж по специалността си.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент