14:35 ч.

27.09.17

1 мин.

0

0

0

Европейската комисия: България и Румъния да влязат в Шенген

от редактор |

Европейската комисия: България и Румъния да влязат в Шенген

Европейската комисия призова Съвета на ЕС да включи България и Румъния в Шенгенското пространство, това заяви на пресконференция в Брюксел комисарят по миграцията, вътрешните дела и гражданството Димитрис Аврамопулос, цитиран от БГНЕС.


Това са част от мерките, които се предлагат за  съхраняване и укрепване на Шенген. Комисията предлага да актуализира Кодекса на шенгенските граници, за да адаптира разпоредбите за временно повторно въвеждане на граничен контрол по вътрешните граници към настоящите нужди в отговор на променящите се и постоянните заплахи за обществения ред или вътрешната сигурност.


Същевременно се въвеждат по-строги процесуални гаранции, за да се гарантира, че граничният контрол по вътрешните граници остава изключение от правилото и представлява крайна мярка, използвана само ако е необходима и съответстваща, като така се ограничава въздействието върху свободното движение, уточняват от ЕК.


България и Румъния са доказали способността си да защитават външните граници на ЕС и поради това следва да станат членове на нашата вътрешна зона без граници, заявяват още от ЕК.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент