18:40 ч.

27.02.18

2 мин.

0

1

0

Андрей Бабиш: Шокиран съм от случващото се

от редактор |

Андрей Бабиш: Шокиран съм от случващото се

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш призна, че е "шокиран" от скандала около продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България.


"Ръководството на енергийната компания трябва да обясни на Надзорния съвет продажбата на българските активи на „Инерком", обясни той в интервю за своя "Лидове новини".


"От самото начало критикувах ръководителите на ЧЕЗ за действията им на Балканите. Считам, че техните сделки са неблагоприятни, непрозрачни и странни. С продажбите на компании в България, главният изпълнителен директор на ЧЕЗ Даниел Бенеш ме увери от самото начало, че това е прозрачен процес с ясен и добре познат партньор. Той ми каза, че Надзорният съвет следи всичко", обясни чешкият министър-председател.


"Аз съм шокиран от това, което се случва в България. Освен това премиерът Бойко Борисов заяви, че се води разследване от различни органи. Не разбирам сегашната ситуация изобщо. Изпълнителният директор на ЧЕЗ трябва да обясни на Надзорния съвет какво става", категоричен бе премиерът на Чешката република.


Бабиш припомня, че ЧЕЗ не е 100-процентово държавна фирма и Прага няма пълен контрол върху нея (чешкото финансово министерство има 70-процентов дял). "Малко или много това дружество прави каквото си иска. ЧЕЗ е държава в държавата", коментира премиерът.


Бабиш обърна внимание и на информацията, че Българската банка за развитие отрича участие в сделката, но е предоставила на ръководството на чешката компания документ, че ще рефинансира заем на ЧЕЗ-България за десетки милиони евро. "Ако някой е дал подвеждаща информация на борда на ЧЕЗ, това ще е много голям проблем", предупреди чешкият министър-председател.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:07 · 28.02.2018
не разбираш защото не знаеш кой е р овчи коя е лъжкиня ниновица и кой ограби 500 милиарда активи в бг и как глупавите българи повярвахме през 90 те че сега ще се постреляме ще си поделим това онова и всичко ще си върви мирно истината е че грабежите и стрелбите не спряха 30 г а скандаите са един след друг и е редно ЧЕЗ да е сключил сдека с офшорка щото коя е гинка не е он нашите или за нас няма нищо
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент