14:01 ч.

08.01.15

2 мин.

3839

0

0

Китай с готовност за инвестиция от $250 млрд. в Латинска Америка

от редактор Биляна Кантарджиева |

Китай с готовност за инвестиция от $250 млрд. в Латинска Америка

Китай изрази своята готовност през следващите 10 години да инвестира 250 млрд. долара в Латинска Америка, предаде "Ройтерс", като се позова на изказване на премиера на страната Си Дзинпин.


Той обяви това днес по време на церемонията по откриването на първия министерски форум Китай-SELAC (Общността на латиноамериканските и карибските държави), провеждащ се днес и утре.


"Уверен съм, че тази среща ще даде плодотворни резултати и ще бъде положителен сигнал за задълбочаване на сътрудничеството между Китай и страните от Латинска Америка. Тя ще има важно и трайно въздействие върху насърчаването на сътрудничеството като цяло за просперитет в целия свят", заяви Си Дзинпин.
 


"През следващите десет години двустранната търговия между Китай и страните от Латинска Америка може да достигне 500 млрд. долара. Китай и страните от Латинска Америка ще си сътрудничат в областта на енергетиката, развитието на инфраструктурата и иновациите", допълни министър-председателят.


Си Дзинпин посочи, че основните резултати от двудневния форум ще бъдат приемането на 5-годишен план за цялостно сътрудничество, както и развитието на регулаторната рамка на механизма на взаимодействие на форума, информира агенция Синхуа.


Според експерти сътрудничество между Китай и много страни от Латинска Америка е от взаимна полза и в интерес на двете страни. Източната страна се нуждае от природни ресурси и консумативи, а страните от Латинска Америка получават прилив на милиарди долари китайски инвестиции в своята икономика и дългосрочни заеми.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент