Тръмп обеща: Никаква толерантност към намеси в американските избори

Тръмп обеща: Никаква толерантност към намеси в американските избори | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с екипа си по националната сигурност, за да обсъдят заплахите за междинните избори за Конгрес тази година, предаде АП.

Белият дом заяви, че президентът е дал ясно да се разбере, че правителството му няма да толерира външни намеси "от страна на която и да било държава или злонамерени актьори".

Това беше първото подобно заседание, което Тръмп свиква на фона на предупрежденията от представители на разузнавателните служби, че Русия възнамерява да се намеси в американския демократичен процес отново, отбелязва АП.

Тръмп все още редовно поставя под съмнение оценката на разузнавателните служби на САЩ, че Русия се е опитала да повлияе на президентските избори през 2016 г.

Според съобщение на Белия дом предмет на вчерашните обсъждания са били заплахи за изборите от страна на "злонамерени чуждестранни актьори", мерки за предоставяне на съдействие в областта на киберсигурността на държавните и местните власти и начини да се търси отговорност на тези, които се опитват незаконно да се месят в изборите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай