Исторически успех за Гришо на US Open

Исторически успех за Гришо на US Open | StandartNews.com

Ню Йорк. Ракета номер едно на България Григор Димитров с лекота се справи с американеца Райън Харисън с 6:2, 7:6(4), 6:2 в мач от първия кръг на US Open. Двубоят се игра на втория най-голям корт на турнира - "Луис Армстронг Стейдиъм" и така Гришо се класира за втория му кръг, където ще срещне победителя от срещата между Карлос Берлок от Аржентина и Дуди Села от Израел.

Постижението на Григор е историческо, тъй като за първи път роден тенисист постига победа в основната схема на престижния турнир в Ню Йорк. Самият той до момента имаше три отпадания още в първи кръг, но днес показа непоклатима воля за победа.

Хасковлията е поставен под №7 в схемата, докато съперникът му е 184-и в ранглистата на ATP. Двамата се изправиха един срещу друг за първи път на "Уимбълдън" тази година, отново в първи кръг, където българинът отново надигра американеца в три сета.

Класирането във втория кръг на US Open осигури на Григор Димитров 45 точки за ранглистата на АТП и 60 420 щатски долара от наградния фонд.

"За мен това е само началото. Доволен съм от успеха, но гледам напред и съм нетърпелив да видя какво мога да постигна до края на надпреварата. Най-силното ми оръжие в срещата бе сервисът", коментира Григор след двубоя. Българинът допълни още, че въпреки доминацията на Федерер, Надал, Джокович и Мъри през последните години, "новото поколение" се приближава бързо към тях. "Всичко е в наши ръце и не е далеч моментът, в който ще ги изместим", заяви уверено Гришо.

В интервю за официалния сайт на "Найк" нашето момче разкри: "На корта съм изключително концентриран, извън него - безгрижен и спонтанен. Ежедневието ми никога не е подчинено на предварителни планове или график".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай